Den 17. HMS-konferansen vel i havn

Da er årets HMS-konferanse over, den 17. i rekken etter at IA-begrepet ble innført i norsk arbeidsliv. – Veldig bra!, er dommen både fra publikum, deltagere og arrangører.
Publisert: 17.10.2018Del:
Igjen trakk HMS-konferansen i Østfold full sal på Quality, det vil si at rundt 800 personer hadde satt av dagen. En årlig begivenhet hvor det også i år var en herlig blanding av alvor og humor – selvsagt med IA-arbeid og viktigheten av å inkludere som en rød tråd. Det hele ble bundet sammen av konferansierene Ulf Lervik (LO) og Karin Brasetvik (NSF).
I år var også seksuell trakassering satt på dagsorden, som ble formidlet i klartekst av fagdirektør Claus Moxnes Jervell, Likestillings og diskrimineringsombudet og Direktør Hanne Luthen i Arbeidstilsynet.
Også komiker og forfatter Sigrid Bonde Tusvik hadde Me too som tema, men selvsagt i en litt annen tilnæring og innpakning. Sigrid har selv kjent seksuell trakassering på kroppen, og var tydelig – i velkjent stil - på at det ikke var spesielt greit å ufrivillig få en kollegas penis på låret mens hun var på jobb.


img 6045
Kulturelle innslag
Tradisjonen tro, fikk de frammøtte ta del i flere kulturelle innslag. Odd René Andersen og Roger Amundsen slo an tonen for dagen med flere musikkinnslag, og også Team Café Hanco kunne by på musikalsk innslag i tillegg til innlegget om hvordan arbeidslivet ser ut fra deres side.
Kulturværste Fredrikstad fikk også slippe til med utdrag av sin forestilling ”NÆRVÆR – det lønner seg det”, og vi må også ta med sanginnslaget til de staute medarbeiderne til Råde Graveservice – fjorårets vinner av IA-prisen. Den gjengen kan tydeligvis mer enn å kjøre gravemaskin!

img 6054

- Klare neste år
Både LO Østfolds distriktssekretær Ulf Lervik og avdelingsdirektør ved ressursenheten i NAV Østfold Arne Hæhre var svært godt fornøyde etter at dagen var omme, og passet på å takke alle som har bidratt i lange tider for å få alle brikkene på plass.
Og selv om det fra nyttår blir omorganiseringer i form av større NAV-regioner, lovte Ulf at det ikke ville påvirke konferansen for neste år.
- Vi kan ikke gi oss med en suksess som denne, understreket han overfor de frammøtte.