Fikk ærespris for sitt IA-engasjement

Per Ivar Clementsen ble tildelt IA-ærespris under HMS-konferansen onsdag.
Publisert: 19.10.2016Del:
Prisen var ikke forhåndsanmeldt, og ble delt ut av Østfolds fylkesvaraordfører Siv Henriette Jacobsen.
Hun sa blant annet følgende om begrunnelsen:
”Prisen går til en person som har utmerket seg på IA-området i Østfold i årtier. Vi snakker faktisk om en verdensmester i inkluderende arbeidsliv, i og med at han var med på å undertegne ikke bare Norges, men verdens første IA-avtale i 2002.
Siden den gang har han vært et IA-fyrtårn, ved at han har holdt flammende innlegg på små og store scener landet over – gjerne ved å bruke sportsmetaforer for å selge inn budskapet. Både Ole-Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen skylder ham derfor en stor takk for overbevisende, lokal markedsføring av sine meritter i Østfold. Hovedbudskapet har likevel vært det samme; at det er et velfungerende partssamarbeid som er nøkkelen til å lykkes med det inkluderende arbeidsliv.
Den metaforen kandidaten  likevel vil bli husket best for, er dette med å danse ”IA-dansen”  på arbeidsplassen, der alle parter er ansvarlig for både å by opp til dans, holde takten og føre etter tur. Så spørsmålet går til deg, Per Ivar Clementsen; Skal vi danse?"
Den nylig pensjonerte avdelingsdirektøren ved NAV Østfold mottok ovasjoner fra mer enn 900 deltagere i salen, og det var en rørt Clementsen som takket for prisen. 
- Dette kom som en stor overraskelse på meg. Dette hadde jeg ikke forventet. Men desto mer hyggelig, sa han. Innen han takket alle som hadde vært med og bidratt under marsjen.
Prisen besto av et grafisk blad av kunstneren Jan Baker.