Erfarne konefransierer

For første gang ledes HMS-konferansen av to kvinner. Hanne Luthen og Karen Brasetvik har fått det ærefulle oppdraget i å lose deltagerne gjennom dagen – som finner sted på Quality Sarpsborg onsdag 18. oktober.
 
Begge har lang fartstid i sentrale posisjoner i yrkes- og organisasjonslivet, og har også vært med på å utvikle konferansen gjennom mange år.
 
Arbeidstilsynet

hanne-luthen-2

Hanne Luthen er regiondirektør i Arbeidstilsynet Østfold og Akershus, og har sittet i IA-rådet siden 2000.
- Det er like spennende og moro hver gang å få lov til å bidra med programinnholdet. Selv er jeg av de som ønsker meg gode, faglige og forskerbaserte innlegg, men forstår også viktigheten at det kombineres med både humor og underholdning så lenge det er innenfor de temaene konferansen skal omhandle, sier hun.
Hanne har også erfart hva som gjør at HMS-konferansen trekker så mye folk år etter år, rette og slett ved å spørre deltagere.
- Fellesnevneren, er at folk gleder seg til å komme fordi det er blitt en viktig møteplass. Programinnholdet er selvsagt av stor betydning, men det er også viktig å treffe kjente og prate sammen både før oppstart og i pausene.
Hanne ser fram til årets konferanse, i vissheten om at det vil gi mye nyttig input til deltagerne.
- Ja, her er det mange høydepunkter. Personlig gleder jeg meg veldig til å høre forfatter Trond Henriksen, som har en sterk fortelling han vil formidle. Også Pål Molander og Karl-Gerard Hem vil garantert gi mange aha-opplevelser i forbindelse med hva sykefraværet koster, både i nasjonal sammenheng og for den enkelte bedrift.
 
 
Sykepleierforbundet 

karen

Karen Brasetvik er sykepleier og til daglig leder for Sykepleierforbundets 5.500 medlemmer i Østfold. Hun sitter i IA-rådet, der hun representerer Unios 15.000 medlemmer i fylket.
Mens Hanne har vært konferansier her en rekke ganger tidligere, er det første gang for Karen.
- Jeg ser frem til å lede deltakerne gjennom dagen sammen med dyktige Hanne. Det er et stramt program og mye å holde orden på. Men jeg er trygg på at det skal gå bra. Det er så mange dyktige og erfarne medarbeidere som bidrar til at både gjestene og deltagerne skal få en best mulig opplevelse, sier hun. 
Også i forkant av årets konferanse, har det vært mange gode diskusjoner om hvordan de vil bruke denne dagen, og Karen synes de har landet på et innhold som både er faglig sterkt og med et snert av humor.  
- Jeg er sikker på at konferansen vil gi deltakerne både oppdatert kunnskap om viktige temaer og inspirasjon til videre samarbeid på arbeidsplassen, sier hun.
 
IA-prisen
Begge konferansierene trekker også fram IA-prisen som et desidert  høydepunkt under dagen. Det er alltid spenning knyttet til hvem som blir årets vinner.
- At det er Inger-Lise Skartlien, styreleder i KS Østfold og ordfører i Rygge, som deler ut prisen, gir den en ekstra dimensjon, sier de.