Takker NAV for støtten

IMG_3835
Tom-Gøran Jønsson var lederen som ikke tok hensyn til seg selv eller omgivelsene for å oppnå gode resultater. Til slutt våget han ikke kjenne på hvordan han egentlig hadde det, innen han møtte veggen på mest brutale vis. I dag er han tilbake i jobb, med et helt annet syn på godt lederskap.
Det sier en åpenhjertelig Tom-Gøran Jønsson, tidligere toppfotballspiller for Ålesund, trener av ulike lag i lavere divisjoner og leder for et bilutleiefirma. Han var den ambisiøse lederen som ville nå stadig høyere, som drev rovdrift på seg selv og tok null hensyn til andre for å kunne lykkes. Koste hva det koste vil.
- I stedet for å stole på at mine ansatte gjorde jobben sin, gjorde jeg den selv. Ledere må ha tålmodighet. Det hadde ikke jeg, sier Jønsson.
Da han flyttet til Sarpsborg for å åpne en ny avdeling i Østfold for sin arbeidsgiver, fikk han etter en tid beskjed om at han ikke var bra nok. At han ikke gjorde en god nok jobb. Da møtte han veggen. Alt raknet.
Deretter ventet ett år i ”stummende mørke”.
 
Deprimert
- Hverdagene var verst. Jeg var helt fraværende og lå for det meste til sengs. Jeg ble deprimert og utviklet psykopatiske trekk. Selv små ting som at en sokk kunne være borte når jeg skulle kle meg, skapte jeg mye bråk for. Alt føltes meningsløst, og jeg følte meg verdiløs. Jeg ble veldig selvopptatt og var sikker på at jeg hadde det verre enn alle andre. Det var lett å ty til selvmedisinering på flaske.
- Jeg skjønner ikke hvordan mine nærmeste holdt ut med meg, og jeg nesten kaster opp når jeg tenker på hvordan dette kunne endt.
 
Vendepunktet
Vendepunktet kom da hans fastlege foreslo at han skulle prøve NAVs forsøksprosjekt "Senter for jobbmestring" som kombinerer kognitiv terapi med ordinært arbeid. Det ble redningen.
– Jeg fikk hjelp av to helt fantastiske damer. De ga aldri opp selv om jeg til tider var frustrert, sint og irritert. De hadde en metode og en plan som de holdt seg til. Til slutt fant jeg tilbake til en ny og bedre normal enn den jeg hadde tidligere. Dermed snudde spiralen og kunne begynne å tenke konstruktivt igjen, sier han.
 
Tillit og tålmodighet
I dag er Tom-Gøran tilbake i bilbransjen og trener  et lokalt fotball-lag på vestlandet. Han understreker han hvor viktig det er å ha tillit til de ansatte.
– Etter å ha vært så langt nede, ser jeg på mennesker på en ny måte. Før var jeg mest opptatt av tall.. Nå har jeg innsett at det er folk som skaper gode tall, ikke ledere, sier han.